Training Het ambacht van Holding Space

 

Het ambacht van Holding Space

Holding Space is de vaardigheid om mensen de ruimte te geven zichzelf te zijn en een dieper bewustzijn te laten groeien. Een bereidheid om naast iemand te lopen, zonder te oordelen of te willen oplossen of redden. Je blijft die persoon zien in zijn of haar heelheid en bent niet uit op een resultaat.

 

Groeien in jouw eigen Holding Space betekent daarmee ook dat je jouw eigen oordelen onder ogen komt, over jezelf en over de ander. Dat je leert om geduldig te zijn met onopgeloste zaken in jouw hart en in het hart van de ander. Je kijkt in de spiegel en komt je eigen verhaaltjes onder ogen, de dingen die niet Waar zijn vallen dan als het ware van je af.

 

Tijdens een retraite in 2019 vroeg ik me af wat ik kon toevoegen aan het begrip ‘Holding Space’ voor systemische coaches en leidinggevenden. Drie beelden kwamen toen in mij op; De Heel-Meester, de Waar-Zegger en de Helder-Ziende. Ik besloot om deze innerlijke ingeving te volgen en voegde daar later de Vergevings-Gezinde en de Raad-Gever aan toe.

 

Wanneer je wilt groeien in het vasthouden van de ruimte dan word je meer en meer:

 

  • Meester in het zien van de Heelheid van de ander, hoe erg het ook is wat de ander heeft meegemaakt. Je blijft in contact met de essentie en potentie van zowel jezelf als de ander.
  • Helder in jouw waarneming, in de waarheid zien. Je blijft bij de feiten en gaat niet mee in verhalen. Je bent aanwezig, present in het hier-en-nu en stelt vanuit die helderheid jouw vragen.
  • Een Spreker vanuit (jouw) waarheid. Je brengt de moed op om jouw stem te laten horen, je draait er geen doekjes om en spiegelt jezelf en de ander vanuit liefde.
  • Een reisgezelschap (een gezinde) die met de ogen van onschuld meekijkt met de ander. Je sluit iedereen en alles in jouw hart en leeft vanuit het grote ‘Ja’ en gaat met de stroom mee.
  • Raadgever die het verschil kent tussen overtuigen en het wijzen van een richting. Iemand die deze raad in vrijheid geeft en zich niet hecht aan de uitkomst.

 

Doelgroep

Coaches, trainers, counselors, leidinggevende, begeleiders en alle andere mensen die met mensen werken en zichzelf als instrument willen zien en deze willen afstemmen op de energie van liefde.

 

Doel

Door het ontwikkelen van jouw Holding Space ben je in staat om jezelf zo op te stellen dat je de ander werkelijk behulpzaam bent in zijn of haar proces. Je leert te vertrouwen op de heelheid van de ander, te onderscheiden wat verhalen zijn die ons niet dienen en meer te zien wat de waarheid is over onszelf. Meer helder te communiceren en te oefenen in overgave aan de stroom van het leven.

 

Programma

Vijf dagen lang de diepte in met de innerlijke Holding Space beelden. We gaan vooral veel ervaren, oefen met praktische werkvormen, schrijfoefeningen, meditatie, delen, attitudinal healing, visualisaties, lijfwerk en opstellingen.

 

Data 2023

25,26,27, 28 en 29 september

 

Overige informatie

  • We werken in een groep van minimaal 10 en maximaal 16 deelnemers
  • Het programma op de eerste dag begint om 10.00 uur
  • De investering voor deze training bedraagt € 1795,- en is vrijgesteld van BTW. 
  • Het verblijf, de maaltijden, koffie en thee zijn inbegrepen

 

Locatie

Abdij Postel in Mol (BE)

 

Stap-Budget

Ook deze training komt in aanmerking voor het Stap-Budget. Op deze pagina hebben we voor jou uiteen gezet hoe dit in zijn werk gaat. Wanneer je gebruik wilt maken van de mogelijkheid om een stap aanmeldingsbewijs van ons te ontvangen houdt dan rekening met het volgende:

1. Je schrijf je nu in voor een training waarop de annuleringsvoorwaarden van de NTRO (Nederlandse Raad voor Training en Opleiding) van toepassing zijn. Ook wanneer jouw stap-budget niet wordt toegekend zijn deze annuleringsvoorwaarden van toepassing. Klik hier voor de voorwaarden.
2. Omdat het Stap-budget voor ons een verdubbeling van de administratieve last met zich meebrengt hanteren wij een vergoeding van 50 euro voor onze administratiekosten. Deze komen voor jouw eigen rekening en vallen niet onder het Stap-Budget. Ook wanneer het budget niet wordt toegekend, zijn wij genoodzaakt om deze kosten bij jou in rekening te brengen. Wanneer je binnen 14 dagen na inschrijving annuleert, brengen wij géén kosten in rekening.