Opleiding Systeemopsteller

 

 

 

 

 

 


Het familie systeem strekt zich over meerdere generaties uit. Wie wij nu zijn, heeft alles te maken met dat verleden. Iedereen heeft zijn eigen plek in het systeem en er is sprake van een ordening. Het op een diep niveau leren kennen van de eigen plek, de plek van anderen en de acceptatie hiervan, kan tot veel inzicht en verandering leiden. Wanneer een of meer van deze aspecten in een systeem in de knel komen, ontstaan verschillende dynamieken. Zoals: je plaatsen boven een ander, iets dragen voor iemand anders in het systeem, de opgaven van iemand anders vervullen of onverwerkte emoties van een ander overnemen. Een aantal symptomen kan het gevolg zijn. Bijvoorbeeld: aan kracht verliezen, onbedoelde ruzies, uitsluiting van een van de (familie)leden, ziekte, verslaving of onduidelijke lichamelijke klachten.

Het Systemisch Werken biedt d.m.v. een opstelling mogelijkheden om dieper in een systeem te kijken. Zo wordt inzicht verkregen in hoe mensen verstrikt zijn in de systemen waarvan zij deel uitmaken, ongeacht of dit een familie– of organisatiesysteem is. Oplossingen worden mogelijk als de verstoorde structuur eenmaal zichtbaar is. Dan kunnen de relaties weer in overeenstemming komen met de natuurwetten, in het systemisch werk ook wel de wetmatigheden of basisprincipes genoemd.

 

“Opeens…al mijn voorouders achter mij. “Wees stil” zeggen ze. Kijk en luister, je bent het resultaat van de liefde van duizenden.”

 

Doel

In deze opleiding leer je mensen te begeleiden vanuit een groot “Ja” tegen alles wat er is en natuurlijk zelf opstellingen te begeleiden  Het is een persoonlijk en professioneel groeitraject. Na het volgen van alle blokken, je persoonlijke reflectieproces, de literatuurstudie, een eigen opstelling ondergaan én het begeleiden van een opstelling met een positieve beoordeling ontvang je jouw certificaat.

Doelgroep

Iedereen die zichzelf op een diepe laag wil leren kennen en/of opstellingen wil leren begeleiden is van harte welkom. Je bent in staat om op professionele manier te reflecteren op je eigen handelen en je bent bereid om te leren, ook wanneer het even moeilijk is. Voor professionals in de jeugdzorg is deze opleiding geaccrediteerd door SKJ met 206 PE punten. NOBCO (De Nederlandse Orde voor Beroepscoaches) kent 132 PE punten aan deze opleiding toe.

Programma

 

Opleiding Heerlen start okt 2021 Nog 2 plaatsen vrij

Eerste jaar:

Blok 1:14 en 15 okt Inleiding in het Systemisch Werk

Blok 2: 2 en 3 dec Holding Space 

Blok 3: 27 en 28 jan 2022 Ouders en Kinderen & Moeder- en Vaderlijn

Blok 4: 24 en 25 februari 2022 Adoptie en Samengestelde gezinnen

Blok 5: 14 en 15 april 2022 De partnerrelatie

Extra blok: 2 en 3 juni 2022 Opstellen met Paarden

Tweede jaar:

Blok 1: 8 en 9 sept 2022 Ziekte en Gezondheid

Blok 2: 20 en 21 okt 2022 Organisatieopstellingen 

Blok 3: 8 en 9 dec 2022 Geheimen en Vergeving

Blok 4: 9 en 10 febr 2023 Tafelopstellingen met speciale aandacht voor teamopstellingen

Blok 5: 23 en 24 maart 2023 Werken met Vloerankers met speciale aandacht voor loopbaanopstellingen

Blok 6: 11 en 12 mei 2023 Eindopstellingen en certificering

Werkwijze

We werken in een groep van maximaal 10 deelnemers. Tijdens en na elk blok reflecteer je op je eigen leerproces. Naast de literatuurstudie sluit je de leergang in het laatste blok af met een eindopstelling.

Certificaat

Aan het eind van de opleiding ontvang je een certificaat van deelname.

Voorwaarden voor toekenning van dit certificaat zijn;

  • Je aanwezigheid gedurende het hele programma;
  • 10 reflectieverslagen (van elk blok een)
  • Reflectieverslagen over de literatuurstudie
  • Een eigen vraag laten opstellen
  • Een positieve beoordeling op jouw begeleiding van een opstelling

Investering 

Particuliere deelname                               € 2695,-*

Deelname via de werkgever/zzp             € 2995,- *

NB Onze opleidingen zijn erkend en om deze redenen vrijgesteld van BTW. Deze investering is voor de begeleiding en excl. de arrangementskosten (lunch, diner, ontbijt, gebruik van de zaal, koffie en thee en intermezzo) en de literatuur.

De arrangementskosten zijn:

8-uurs arrangement Eigentijdserf € 58,- p.p.p.d.
8-uurs arrangement de TWEE gezusters € 47,50 p.p.p.d. NB met ingang van 1/10 worden de locatiekosten in Heerlen verlaagd naar 25 euro per dag. Dit is exclusief lunch.

De literatuurkosten zijn (zelf aanschaffen):

6 paperback/ hardcover boeken zijn circa € 135
Ebooks circa € 90 

Locatie

De opleiding vind plaats bij de TWEE gezusters in Heerlen.

Bekijk hier de annulerings- en betalingsvoorwaarden.

Inschrijfformulier Opleiding Systeemopsteller
Ja, ik doe mee en schrijf mij in *
Deelname *