Over ons

Wij ondersteunen organisaties, teams en individuen bij het doorbreken van patronen. Hierbij coachen en begeleiden wij op de onderstroom waar we diepgaande interventies inzetten die blijvend effect hebben. Hierdoor komt dat wat vast zat weer in beweging en wordt professionele en persoonlijke groei (weer) mogelijk. Ons team bestaat uit een vast team en een aantal vaste samenwerkingspartners.

Het vaste team:

Nicki van Heugten: Algemeen directeur, Executive Coach voor organisaties, leiders & teams en Opleider

Vallen gaat meestal vanzelf, opstaan is een keuze.”

Iedereen creëert op basis van ervaringen, door het leven heen, patronen. Patronen die vaak voor ons werken en behulpzaam zijn, en soms juist hinderen in onze ontwikkeling. Ik maak graag patronen zichtbaar die jou en/of je team in de weg staan van groei. Dit doe ik door echt contact met je te maken, kijken met een “open” hart en een innerlijk “Ja” tegen alles wat er is.

Vanuit  bureau Ja tegen Nu begeleid ik organisaties, teams en individuen bij ontwikkelingsvraagstukken. Via onze Academie leiden we coaches en andere (lege)leiders op in systemische interventies. De kernwaarden van waaruit ik werk: transparantie, professionaliteit, gelijkwaardigheid en een systemische basishouding.


Annemarie Kemps: Coach en Trainer

Beter een heel mens dan een goed mens” (Carl Jung)

Het leven is één grote ontdekkingstocht waarbij we allemaal ons eigen unieke pad bewandelen. Geen mens is hetzelfde en elk systeem kent zijn eigen gebeurtenissen en dynamiek. Hierdoor hebben we strategieën ontwikkeld die op een bepaald moment niet meer dienend kunnen zijn. Het vraagt dan moed om de blik naar binnen te richten. Het leven wordt voorwaarts geleefd en achterwaarts begrepen.

Annemarie is als freelancer verbonden aan bureau Ja tegen Nu en is persoonlijk coach. Hiernaast is zij ook als begeleider bij de 3 daagse voor vrouwen betrokken. Kernwaarden voor haar zijn: liefdevolle betrokkenheid, respect, gelijkwaardigheid, eerlijkheid en vertrouwen.


Katja Urlings: TeamCoach en Coach

Bewegen is je weerstand onderzoeken, het gaan doen, besluiten nemen en durven!”

Wanneer je in beweging komt, ontstaan er kansen en mogelijkheden, die je eerder wellicht niet gezien of ervaren hebt. Reflecteren op gedrag heeft als gevolg dat mensen zelf ervaren welk effect bepaald gedrag heeft. Tijdens (team-)coaching ontstaat hierdoor interactiviteit en inzicht in patronen, die helpend of belemmerend kunnen zijn. Inzicht in de ‘onderstroom’ die altijd aanwezig is maar soms niet gezien, gevoeld of gehoord wordt.

Katja is als freelancer verbonden aan buro Ja tegen Nu en verzorgt teamcoaching, begeleide intervisie en DISC trajecten voor teams. Ook traint zij samen met Nicki teamcoaches die graag systemisch met teams willen werken. Kernwaarden voor haar zijn: aansluiten bij de ander, oordeelvrij nieuwsgierig naar de ander zijn en durf!


Saskia Steijns: Backoffice assistent

Saskia vindt voor elk vraagstuk een oplossing. Ze is een echte doorzetter en bezit het vermogen om veerkrachtig om te gaan met welke situatie dan ook. Ze ondersteunt de coaches en trainers van Ja tegen Nu graag, zodat zij bezig kunnen zijn met waar zij goed in zijn. Saskia is onze contactpersoon voor de Academie. Zij zorgt ervoor dat alles op de locatie goed geregeld is, de website up-to-date en dat de opleidingsadministratie piekfijn in orde is. 

Samenwerkingspartners:

Voor loopbaancoaching werken we graag samen met Janice van Melis van Intueri Coaching Astrid Lodiers van Lavoro HR. Beide loopbaancoaches zijn NOLOC gecertificeerd.

Janice van Melis coacht en begeleidt jou en jouw medewerkers bij loopbaanvragen.

‘Ja-maar’ houdt je tegen. ‘Ja-en’ brengt je overal”

Je bent sterker – en je kunt meer – dan wat je denkt! Met empathie, humor, tactische confrontatie en altijd met respect, begeleid ik je in de bewustwording van jouw kracht en potentie. 

Vanuit de instelling “Niets moet: je hebt altijd een keuze” sta ik als rots in de branding, naast je op de weg naar de ontwikkeling die bij je past. Jij kiest waar je naartoe wilt en ik loop op de weg naast je als motivator en coach. Naast mijn intuïtie gebruik ik diverse andere bewezen effectieve instrumenten en modellen.

Janice heeft jarenlange ervaring als loopbaancoach in een vast dienstverband en is tevens eigenaar van Intueri Coaching voor loopbaan en leven.

Astrid Lodiers coacht en begeleidt jou en jouw medewerkers bij loopbaanvragen.

Autonomie ontwikkel je doordat je vrij bent om weg te gaan en altijd weer terug mag komen” (Caroline Franssen).

Autonomie betekent voor mij jezelf kunnen zijn en keuzes maken die voor jou op dat moment goed zijn. Ongeacht wat anderen ervan vinden. Voor jezelf kiezen betekent niet dat je egoïstisch bent. Het betekent dat je heel goed weet wat jij nodig hebt en dat je uit bestaande patronen durft te stappen. In vrijheid te leven met jezelf. 

In mijn loopbaancoaching daag ik je uit om die vrijheid op te zoeken en aan te raken. Zodat je steeds weer een stapje dichter komt bij wie jij werkelijk bent.

Mijn kernwaarden daarbij zijn: oprecht, uitnodigend, verbindend, energiek.


Voor het opstellen met paarden werken we graag met Ank van Lieshout van Passie in Professie

Ank van Lieshout verzorgt de module ‘Opstellen met Paarden’ in de leergang tot Systeemopsteller.

At any moment you have a choice that either leads you closer to your spirit or further away from it” – Thich Nhat Hanh

Dagelijks word je uitgedaagd om dingen te zien, te ontdekken en te leren. Ik geloof dat iedere professional de kracht bezit om zichzelf te ontwikkelen en het geleerde door te geven. Onbewuste patronen kunnen hierbij helpend en belemmerend zijn. Het drijft mij om deze patronen zichtbaar te maken en de vraag van een individu of organisatie in een grotere context te plaatsen.  

In dit proces laat ik me graag (bege)leiden door het paard en de wijsheid van de kudde. Zodat met een zachte blik een ander licht kan gaan schijnen op de gebeurtenissen in je leven of organisatie en ruimte kan ontstaan voor nieuwe wegen.

Kernwaarden zijn; aandacht, waardigheid, verbinding en veerkracht.

Voormalige medebouwers aan Ja tegen Nu:

Tessa Meester vervulde tussen 2018 en 2020 de rol van coach en trainer binnen het vaste team.

Een onvervuld verlangen hoeft een vervuld leven niet in de weg te staan” (Dietrich Bonhoeffer)

In deze periode bracht Tessa haar levenswijsheid in, haar steun en verhelderende en doortastende vragen. Ze bracht veel kennis mee over rituelen en rouwverwerking. In alle contactmomenten bracht ze lucht en humor in met een kwinkslag die haar zo kenmerkt.

De verbinding tussen ons blijft bestaan, die gaat veel verder dan het aspect werk!

Iedereen maakt, al dan niet gekozen, veranderingen door. Vaak gaat verandering gepaard met een zeker gevoel van verlies. Verzet tegen verlies kan onvrijheid opleveren. Veranderingen en keuzes beïnvloeden de hele mens en daardoor ook zijn/haar persoonlijke en zakelijke leefomgeving. Kiezen is essentieel. In en door coaching geef je betekenis aan de verandering, het is daarmee een eerste stap naar (herwonnen) vrijheid.

Fotografie Annemarie, Tessa en Katja door DNF-Style