Over ons

Wij ondersteunen organisaties, teams en individuen bij het doorbreken van patronen. Hierbij coachen en begeleiden wij op de onderstroom waar we diepgaande interventies inzetten die blijvend effect hebben. Hierdoor komt dat wat vast zat weer in beweging en wordt professionele en persoonlijke groei (weer) mogelijk.

Vanuit de Ja tegen Nu Academie ontwikkelen en verzorgen wij opleidingen en trainingen voor leidinggevenden, coaches en andere begeleiders die met impact anderen verder willen brengen in hun ontwikkeling.

Ons team bestaat uit een 2 teams. Een team van coaches en teamcoaches die organisaties ondersteunt bij de gewenste transitie in de organisatie of bij vraagstukken over teamontwikkeling & individuele ontwikkeling. En een docententeam die de trainingen en opleidingen verzorgen binnen de Ja tegen Nu Academie.

Het team:

Nicki van Heugten: Algemeen directeur, Executive Coach voor organisaties, leiders & teams en Opleider

Vallen gaat meestal vanzelf, opstaan is een keuze.”

Iedereen creëert op basis van ervaringen, door het leven heen, patronen. Patronen die vaak voor ons werken en behulpzaam zijn, en soms juist hinderen in onze ontwikkeling. Ik maak graag patronen zichtbaar die jou en/of je team in de weg staan van groei. Dit doe ik door echt contact met je te maken, kijken met een “open” hart en een innerlijk “Ja” tegen alles wat er is.

Vanuit  bureau Ja tegen Nu begeleid ik organisaties, teams en individuen bij ontwikkelingsvraagstukken. Via onze Academie leiden we coaches en andere (bege)leiders op in systemische interventies. De kernwaarden van waaruit ik werk: transparantie, professionaliteit, gelijkwaardigheid en een systemische basishouding.


 

 

 

 

 

 

Saskia Steijns: Office manager

Saskia vindt voor elk vraagstuk een oplossing. Ze is een echte doorzetter en bezit het vermogen om veerkrachtig om te gaan met welke situatie dan ook. Ze ondersteunt de coaches en trainers van Ja tegen Nu graag, zodat zij bezig kunnen zijn met waar zij goed in zijn. Saskia is jouw contactpersoon voor zowel Ja tegen Nu als de Academie. Zij zorgt ervoor dat alles op de locatie goed geregeld is, de website up-to-date en dat de opleidingsadministratie piekfijn in orde is. 


 

 

 

 

 

 

Brecht van Wijk: Grafisch Designer/contentcreator 

Brecht maakt de mooie dingen die wij doen nog mooier. Ze studeert aan de Hogeschool Zuyd en volgt hier de opleiding Communicatie en Multimedia design. Hiernaast is Brecht een paar uur per week bezig met grafische vragen vanuit Ja tegen Nu en de Academie. Zij ontwikkelt onze tools en producten uit de webshop verder door.


 

 

 

 

 

 

Anne-Marie Kemps: Coach, Systeemopsteller en Trainer

Beter een heel mens dan een goed mens” (Carl Jung)

Het leven is één grote ontdekkingstocht waarbij we allemaal ons eigen unieke pad bewandelen. Geen mens is hetzelfde en elk systeem kent zijn eigen gebeurtenissen en dynamiek. Hierdoor hebben we strategieën ontwikkeld die op een bepaald moment niet meer dienend kunnen zijn. Het vraagt dan moed om de blik naar binnen te richten. Het leven wordt voorwaarts geleefd en achterwaarts begrepen.

Anne-Marie is persoonlijk coach & trainer. Hiernaast is zij ook als begeleider bij de 3 daagse voor vrouwen betrokken. Kernwaarden voor haar zijn: liefdevolle betrokkenheid, respect, gelijkwaardigheid, eerlijkheid en vertrouwen.


 

 

 

 

 

 

Katja Urlings: Systemisch Teamcoach, Coach en Systeemopsteller

Bewegen is je weerstand onderzoeken, het gaan doen, besluiten nemen en durven!”

Wanneer je in beweging komt, ontstaan er kansen en mogelijkheden, die je eerder wellicht niet gezien of ervaren hebt. Reflecteren op gedrag heeft als gevolg dat mensen zelf ervaren welk effect bepaald gedrag heeft. Tijdens (team-)coaching ontstaat hierdoor interactiviteit en inzicht in patronen, die helpend of belemmerend kunnen zijn. Inzicht in de ‘onderstroom’ die altijd aanwezig is maar soms niet gezien, gevoeld of gehoord wordt.

Katja is verbonden aan Ja tegen Nu en verzorgt teamcoaching, begeleide intervisie en DISC trajecten voor teams. Kernwaarden voor haar zijn: aansluiten bij de ander, oordeelvrij nieuwsgierig naar de ander zijn en durf!


 

 

 

 

 

 

Paulien Schwencke: Teamcoach en Coach

In elke moeilijkheid zit een mogelijkheid.”

Door met oprechte aandacht, nuchterheid en humor te kijken naar emotioneel beladen situaties ,wordt een kracht zichtbaar die vaak in eerste instantie niet gezien is. Paulien is gespecialiseerd in de thema’s duurzame inzetbaarheid, stagnerende communicatie, omgaan met veranderingen na verlies, reorganisatie en fusie.

Als freelancer verbonden aan Ja tegen nu verzorgt zij onder andere teamcoaching, begeleide intervisie en DISC trajecten voor teams. Hiernaast is zij persoonlijk coach voor medewerkers die graag samen naar een vraagstuk willen kijken en daar een of meerdere stappen in willen zetten. Kernwaarden voor haar zijn: aandacht, humor, motiverend, intuïtief en methodisch.


 

 

 

 

 

 

Susan Boumans: Familie- en Systeemopsteller

De ladder naar de hemel is verborgen in je ziel” (Isaak van Niniveh)

We zijn allemaal onderdeel van verschillende systemen. Als we binnen die systemen onze plek innemen stroomt de levensenergie. We staan dan in onze kracht, ervaren rust, liefde en innerlijke vrede. De hemel op aarde, wie wil dit niet? Ervaar jij onrust, onmacht of onvrede dan onderzoeken we samen wat je weerhoudt om je plek in te nemen. We kijken aan wat gezien wil worden. We beklimmen trede voor trede de ladder in je ziel.

Binnen Ja tegen Nu verzorgt Susan individuele en groepsopstellingen.
Kernwaarden hierbij zijn: vrijheid, positiviteit, vertrouwen, verbinding, creativiteit.


 

 

 

 

 

 

Susan Willems: Teambegeleider, Trainer, Systeemopsteller en Organisatie adviseur

De tekst volgt snel

Susan begeleidt organisaties, teams en medewerkers graag bij ontwikkelingsvraagstukken. Ze geeft training aan managementteams en leidinggevende in het voeren van het goede loopbaangesprek. Hiernaast verzorgt ze coaching voor medewerkers van onze klanten en denkt ze graag mee in MKB SLIM subsidie trajecten. 


 

 

 

 

 

 

 

Ariane van Heijningen: trainer Socratisch Coachen

Vanuit oprechte nieuwsgierigheid is iedere vraag mogelijk.”

We komen in ons leven grote en kleine vraagstukken tegen. Soms is het fijn als dan iemand met je meeloopt, terwijl je je afvraagt hoe je met een uitdagend vraagstuk om moet gaan. Door rake vragen en liefdevolle interventies breng ik de wijsheid die al in jou zit aan het licht. Ieder individu en iedere organisatie is in staat zijn of haar eigen beste adviseur te worden. Oordeelloos en betrokken begeleid ik mensen in het unieke pad dat ze te lopen hebben.

Ariane is verbonden aan bureau Ja tegen Nu. Zij is persoonlijk coach, organisatieadviseur en geeft bij Ja Tegen Nu de training Socratisch Coachen. Ariane combineert technieken uit de praktische filosofie en systemisch werk met een flinke dosis helderheid, scherpte, resultaatgerichtheid en humor. Door haar liefde voor wijsheid en haar scherp analytisch vermogen, is zij in staat om haar klanten te begeleiden naar heldere inzichten en bezielde besluiten.


 

 

 

 

 

 

Helen Beeley: Teamcoach en trainer Deep Democracy

Pas wanneer alles aanwezig mag zijn, kan je de diepte in gaan en is er ruimte voor verandering en groei

Het voeren van een écht gesprek: het klinkt zo eenvoudig. Wij mensen zijn namelijk erg gedreven in het ontwijken en saboteren van wat er écht speelt. Ik faciliteer mensen en teams om hier tegenin te gaan, om de dialoog aan te gaan met elkaar. Ik creëer een veilige haven waarin alles mag en kan. In die setting spreken mensen zich uit en durven ze conflicten aan te gaan.

Vanuit mijn ervaring met Systemisch Werk, de psychiatrie, politie, coaching en trainingen, richt ik mij op het opnieuw in verbinding gaan van mensen onderling in teams. Dit doe ik altijd op mijn energieke, eigenwijze en ietwat onconventionele manier van werken: ik zoek het randje op en doe het graag net even anders dan de rest. Altijd vanuit vertrouwen, altijd vanuit samen. Ik ben level 5 opgeleid op het vlak van Deep Democracy en heb de methode met al mijn eigen wijsheid, en dat van vele anderen, verdiept en verrijkt.


 

Johanna Descamps: Psychotherapeut en Lichaamsgericht coach

Delf mijn gezicht op, maak mij mooi

wie wordt ontmaskerd wordt gevonden…

Het mogelijk maken om met nieuwe ogen te kijken, contact te maken met de innerlijke kern en de essentie. Dan is werkelijk zien ook kijken voorbij de sluiers van de persoonlijkheid.

Johanna is thuis in het essentie-werk, mindfulness en coaching. Ze hecht veel belang aan het lichaam als dragen van ervaringen. In de training Lichaamsgericht coachen geeft ze haar wijsheid, kennis en ervaring graag aan jou door.


 

 

 

 

 

 

Janice van Melis: Noloc gecertificeerd Loopbaancoach en trainer

‘Ja-maar’ houdt je tegen. ‘Ja-en’ brengt je overal”

Je bent sterker – en je kunt meer – dan wat je denkt! Met empathie, humor, tactische confrontatie en altijd met respect, begeleid ik je in de bewustwording van jouw kracht en potentie. 

Vanuit de instelling “Niets moet: je hebt altijd een keuze” sta ik als rots in de branding, naast je op de weg naar de ontwikkeling die bij je past. Jij kiest waar je naartoe wilt en ik loop op de weg naast je als motivator en coach. Naast mijn intuïtie gebruik ik diverse andere bewezen effectieve instrumenten en modellen.

Janice heeft jarenlange ervaring als loopbaancoach in een vast dienstverband en is tevens eigenaar van Intueri Coaching voor loopbaan en leven. Voor zakelijke klanten van Ja tegen Nu verzorg ik loopbaantrajecten. Daarnaast geef ik de training Training Systemisch werk in de loopbaanpraktijk vanuit de Ja tegen Nu Academie samen met Astrid. 


Astrid Lodiers: Noloc gecertificeerd Loopbaancoach en trainer

Autonomie ontwikkel je doordat je vrij bent om weg te gaan en altijd weer terug mag komen” (Caroline Franssen).

Autonomie betekent voor mij jezelf kunnen zijn en keuzes maken die voor jou op dat moment goed zijn. Ongeacht wat anderen ervan vinden. Voor jezelf kiezen betekent niet dat je egoïstisch bent. Het betekent dat je heel goed weet wat jij nodig hebt en dat je uit bestaande patronen durft te stappen. In vrijheid te leven met jezelf.

Binnen de Ja tegen Nu Academie verzorg ik, samen met Janice, de Training Systemisch werk in de loopbaanpraktijk. In mijn zakelijke loopbaancoaching daag ik je uit om die vrijheid op te zoeken en aan te raken. Zodat je steeds weer een stapje dichter komt bij wie jij werkelijk bent.

Mijn kernwaarden daarbij zijn: oprecht, uitnodigend, verbindend, energiek.


 

 

 

 

 

 

Saskia Baggen: Systemisch Coach, Trainer en Organisatie Adviseur. 

You can’t control the waves, but you can learn how to surf – Jon Kabat Zinn

Soms lopen zaken vast. Privé of zakelijk. En bereiken we weer het punt waarin de vraag wordt gesteld: “Waarom loopt dit nu zo?” Vaak proberen we dan met het hoofd een verklaring te vinden en gaan we ook op die manier een oplossing zoeken. Rationeel bedenken we interventies die weer voor beweging moeten zorgen. Soms lukt dat ook. Voor even. Daarna strandt het weer. Hoe kan dat toch?
 
Simpel:
Rationeel kan alles prima op orde lijken, maar op systemisch (vaak onbewust emotioneel) niveau liggen nog steeds dezelfde blokkades.
Interventies op systemisch niveau leveren een ander resultaat op.
 
Saskia is als freelancer verbonden aan Ja Tegen Nu en zal vanuit haar ruim 25 jaar ervaring in het vakgebied van HR als adviseur/ HR manager en loopbaanadviseurindividuen, teams én organisaties ondersteunen bij de diverse programma’s die Ja Tegen Nu aanbiedt. Haar kernwaarden zijn: aandacht, zonder oordeel, intuïtief enpragmatisch, op een warme en tactvolle manier. Met humor, liefde, enthousiasme én nieuwsgierigheid.

Voormalige medebouwers aan Ja tegen Nu:

Tessa Meester vervulde tussen 2018 en 2020 de rol van coach en trainer binnen het vaste team.

Een onvervuld verlangen hoeft een vervuld leven niet in de weg te staan” (Dietrich Bonhoeffer)In deze periode bracht Tessa haar levenswijsheid in, haar steun en verhelderende en doortastende vragen. Ze bracht veel kennis mee over rituelen en rouwverwerking. In alle contactmomenten bracht ze lucht en humor in met een kwinkslag die haar zo kenmerkt.

De verbinding tussen ons blijft bestaan, die gaat veel verder dan het aspect werk!

Iedereen maakt, al dan niet gekozen, veranderingen door. Vaak gaat verandering gepaard met een zeker gevoel van verlies. Verzet tegen verlies kan onvrijheid opleveren. Veranderingen en keuzes beïnvloeden de hele mens en daardoor ook zijn/haar persoonlijke en zakelijke leefomgeving. Kiezen is essentieel. In en door coaching geef je betekenis aan de verandering, het is daarmee een eerste stap naar (herwonnen) vrijheid.

Fotografie, Tessa door DNF-Style