Training Socratisch Coachen

 

Training Socratisch Coachen ( 2 dagen)

Vanuit oprechte nieuwsgierigheid is elke vraag mogelijk. 

Ervaar in twee dagen wat Socratisch Coachen is en hoe je deze techniek in kunt zetten als coach, hulpverlener, HR-adviseur, kortom, als begeleider van ontwikkelingsgesprekken. Ontdek hoe je als coach vanuit de niet-wetende houding kunt begeleiden, scherpe vragen stelt, intervenieert op klassieke denkfouten en hardnekkige vooronderstellingen, die iemand onbewust stevig in de greep kunnen houden. Na deze training ben je direct in staat om het socratische gesprek toe te passen in 1-op-1-situaties in jouw dagelijks werk. 

Hoe ziet een Socratisch coachgesprek eruit?
Wat is de houding van de coach die past bij het Socratisch werken?
Welke vraagstukken zijn bij uitstek geschikt om Socratisch te onderzoeken?

Tijdens deze training leer je de belangrijkste Socratische principes kennen, je eigen valkuilen als Socratisch coach herkennen en krijg je inzicht in de opbouw van een Socratisch coachgesprek. Je ontvangt een reader met theoretische achtergronden, maar we gaan vooral concreet aan de slag.

Na deze training:

  • Ken je de achtergronden en principes van het Socratisch werken
  • Heb je ervaren hoe deze principes van invloed zijn op het coachgesprek
  • Heb je geoefend met korte Socratisch coachgesprekken
  • Weet je wanneer Socratisch coachen bij uitstek geschikt is
  • Ben je in staat om typisch Socratische vragen en interventies toe te passen in je coachgesprekken.

Ervaringen oud-deelnemers:

Ariane van Heijningen geeft deze training al jaren vanuit haar eigen bureau Denkplaats. Voor het eerst mogen we Ariane nu hier ontvangen. Wat eerdere deelnemers over deze training hebben gezegd, is o.a.:

Dit biedt mij handvatten als coach om meer relaxed in een coachgesprek te zitten, juist omdat ik het allemaal even niet hoef te weten en het toch resultaat voor de coachee oplevert! Heike Brusius
Iedereen die de kans krijgt met Ariane te werken; doen! Ariane verrijkt, onderzoekt daadwerkelijk met jou, en dat alles met pit en humor. Wendy Tollenaar

Trainingsdata:

  • 24 en 25 maart 2022 in Heerlen, locatie Ja tegen Nu Academie in het Luciushof
  • 10 en 11 november 2022 in Heerlen, locatie Ja tegen Nu Academie in het Luciushof 

Praktisch:

We werken in een groep van maximaal 8 deelnemers, deze training gaat door bij minimaal 6 deelnemers. Dit verzekert veel individuele aandacht, onder begeleiding van praktisch filosoof en Socratisch coach Ariane van Heijningen. Deze tweedaagse begint de eerste trainingsdag om 09:30 en eindigt omstreeks 16:30 uur. De tweede trainingsdag starten we om 9.00 uur en eindigen we wederom rond 16.30 uur.

Je ontvangt de reader, een certificaat van deelname, de lunch en koffie en thee.

  • De investering voor de tweedaagse training bedraagt € 995,- en is vrijgesteld van BTW.