Training Systemisch werken met Paarden

I shook my family tree and a bunch of nuts fell out” bron onbekend

De kudde als systeem

In deze basistraining werken we aan systemische vraagstukken met de inzet van paarden. We gaan aan de slag met de basisprincipes van systemisch werk (ordening, balans, binding) en werken deze uit met de kudde. Die kudde is het systeem waarin een paard leeft. Overleving van de kudde gaat boven overleving van het individu. Hierbij leunt het paard op dezelfde basisprincipes. Om die reden is systemisch werk fantastisch met de inzet van paarden. Zij zullen zuiver en in het moment reageren op onbalans in het systeem. 

 

Het resultaat voor mij:

  • De training geeft je de basiskennis en tools om systemisch naar vragen te kijken, om paarden in te zetten, een mini opstelling te doen en interventies te doen.  
  • Je groeit in het vertrouwen in je intuïtie en leert dit een plek te geven in je sessies.

 

Doelgroep

Opstellers, Coaches, trainers, counselors en andere (be)geleiders die een basisopleiding in het systemisch werken hebben afgerond of binnenkort gaan afronden.

 

Programma

Twee dagen lang systemisch werken met paarden. De training is ervaringsgericht en bouwt verder op de ervaring die jij als systeemopsteller of systemische coach al hebt.

 

Jouw trainer

Marie Thérèse coacht en traint mensen en organisaties al sinds 1996. Toen zij in 2001 voor het eerst kennismaakte met het fenomeen paardencoaching, zag ze voor zich hoe ze haar twee passies kon combineren: mensen en paarden. In 2004 is ze dan ook gestart met het coachen met paarden. Systemisch werken met paarden heeft ze verrijkt met de Mind Body Methode die ze heeft leren kennen bij Kathy Pike in Texas. Sindsdien heeft ze meerdere opleidingen gevolgd in traumabegeleiding en begeleid ze met liefde steeds meer mensen in hun traject. 

Datum

3 en 4 april 2023

Overige informatie

  • We werken in een groep van maximaal 10 deelnemers
  • Deze tweedaagse begint om 09:30 en eindigt omstreeks 16:30 uur.
  • De investering voor deze training bedraagt € 995,- en is vrijgesteld van BTW. 
  • Koffie en thee zijn inbegrepen.

Locatie

Manage Ravensbosch
Putweg 3
Arensgenhout

Stap-Budget

Ook deze training komt in aanmerking voor het Stap-Budget. Op deze pagina hebben we voor jou uiteen gezet hoe dit in zijn werk gaat. Wanneer je gebruik wilt maken van de mogelijkheid om een stap aanmeldingsbewijs van ons te ontvangen houdt dan rekening met het volgende:

1. Je schrijf je nu in voor een training waarop de annuleringsvoorwaarden van de NTRO (Nederlandse Raad voor Training en Opleiding) van toepassing zijn. Ook wanneer jouw stap-budget niet wordt toegekend zijn deze annuleringsvoorwaarden van toepassing. Klik hier voor de voorwaarden.
2. Omdat het Stap-budget voor ons een verdubbeling van de administratieve last met zich meebrengt hanteren wij een vergoeding van 50 euro voor onze administratiekosten. Deze komen voor jouw eigen rekening en vallen niet onder het Stap-Budget. Ook wanneer het budget niet wordt toegekend, zijn wij genoodzaakt om deze kosten bij jou in rekening te brengen. Wanneer je binnen 14 dagen na inschrijving annuleert, brengen wij géén kosten in rekening.